Vi har köpt hus!

Ja, som rubriken säger så slog budet vi la igenom. Kontraktet skev i fredags och imorgon betalas handpenningen in. Känns lite sjukt, overkligt och spännande på samma gång såklart. Dock dröjer det än ett tag tills flyttlasset går, men förhoppningsvis så flyger tiden iväg så sitter vi snart där.
 
Väntan blev lite jobbig för oss. De spekulanterna som var intresserade ville ha mera tid att tänka. Under onsdagen så hade de inte hört av sig och mäklaren hade inte fått tag på dom. Där blev det därför sagt att de skulle få torsdagen på sig annars skrivs det kontrakt med oss.

Senare på eftermiddagen så ser jag att det ligger ett bud på hemnet, som är högre än vårat - men vi har inte fått något sms om detta? Jag ringer såklart upp mäklaren direkt men han meddelar att det inte är något att bry sig om. Denna budgivare hade alltså meljat om att få komma på en visning, men säljarna hade ingen lust till ha någon ny visning. Budgivaren sa då bara "men jag lägger mitt bud ändå" men det tackade säljarna nej till då de (ganska förståeligt) inte vill sälja till någon som inte ens sett huset.
 
Så strax innan fem på torsdagen ringer mäklaren åter till mig och meddelar att det skrivs kontrakt på fredagen. Spekulanterna sen innan hade velat ha mera tid, men säljarna ville få allt klart så fort som möjligt och tyckte det kändes bra med oss som hade lagt vårat bud redan på måndagen och hade hört av oss varje dag.
 
Fredagen kom, kontraktet skrevs och säljarna tyckte allt kändes riktigt bra att få sälja till oss så vi är såklart superlyckliga. Flytten blir av först i april och vi längtar supermycket ;)
 
 
Under precis mitt i allt detta så gick även diskmaskinen här hemma sönder och eftersom att vi köpte den utav de förra hyresgästerna så har vi inget skåp att sätta in i stället, så vi fick helt enkelt till att köpa en ny - fast självklart begagnad. Så typiskt bara, att det ska bli just nu!
 
 
Mamma och mina bröder kom hit och var barnvakt medans vi var och köpte huset sen blev dom kvar är långt in på kvällen och rullade hemåt först vid halv elva. Emil var fortfarande vaken och hans trötthet hade slagit över enormt, haha!
 
På lördagen så åkte vi hem till Sebbes föräldrar och umgicks, Sebbes mamma skulle ha "tantkväll" där även min mamma skulle vara med så Emil var ju superglad som hade mormor hemma hos farmor och farfar, haha. Han blev dock trött redan vid fem och somnade framför barnprogram. Sen vaknade han såklart vid åtta och höll igång tills vi åkte hem vid halv ett, inte konstigt att han sov till 10 imorse ;)
 
Och idag då? Ni minns kanske att jag köpte en Emmaljunga viking för inte allt för länge sen? Har trivts bra med den men saknade våran City cross så himla mycket så idag flyttade Vikingen och en ny City cross flyttade in, nej inte NY men ny för oss, dock ser den verkligen ny ut. Superfin! :)
 
Bild på den kommer. Men bjuder nu på våran nya adventsljusstake istället.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0