Tillbaka i rutiner igen

Helgen blev lugn här hemma. Ellie blev lite piggade då hon blev av med sin feber och sin täppta näsa. Men, hennes ögon fortsatte hänga några dagar till och det är väl egentligen först nu som hon börjar likna sitt vanliga jag igen, om än lite gnälligare än vanligt fortfarande. Men snart så ;)
 
Vi spenderade hela våran helg här hemma i alla fall, för när Sebbe kom hem från jobbet i fredags så började en förkylning smyga sig på hos honom också. Men men, när vi skulle till att börja med mat så fick Sebbe fixa det och jag tog med mig busarna upp för att bada. Sen när jag klär av Ellie så upptäcker jag att hon är helt rödflammig och har utslag på kroppen. Själv misstänkte jag direkt nässelutslag men jag ringde ändå till 1177 för att höra med dom och hon höll helt med mig efter att vi pratat, så det var ju som tur var inget allvarligt. Om än kanske lite jobbigt för Ellie, men dittills hade hon inte visat något direkt tecken på besvär.
 
Mot kvällen sen så hade hon fått ett litet utslag bredvid ena ögat. Men jag gick och la henne eftersom det var sovdags för henne. Men efter en stund fick jag lov att få upp och hämta henne igen då hon inte kom till ro och somnade. Sen upptäcker vi att det börja svullna i ansiktet (kring ögonen speciellt) så jag ringer återigen till 1177 och hon tycker att jag ska åka in med henne. Så sagt och gjort så tog jag min ledsna och pyjamasklädda lilla tös och drog till akuten medans pappan och Emil körde film och chips hemma.
 
Väl på akuten visade det sig inte vara någon fara. Hennes nässelutslag hade helt enkelt bara vandrat till ett nytt ställa och det blev i ansiktet. Men hon fick lite medicin som skulle vara stillande mot klådan så att hon skulle kunna få sova lite i alla fall och det fick hon när jag la henne i sängen när vi kom hem. Sen tog jag med mig Emil upp, läste saga och han somnade strax där efter. Sen då?
 
Jo, då vaknar Ellie direkt igen. Näsan krånglade som vanligt. Så hon fick följa med ner i soffan och somnade sen gott i min famn och fick fortsätta sova där någon timme innan jag vågade prova lägga ner henne i sängen igen med en extra kudde. Sen sov hon.
 
Så på lördagen hade hon några utslag kvar, men det blossade aldrig upp mer och hon verkade inte besvärad, så vi slapp hämta ut receptet på medicinen vi fick på akuten.
 
Sen på eftermiddagen kom i alla fall John förbi och umgicks lite. Vi åt mat och babblade en massa innan han vid kanske halv tolv(?) åkte hemåt igen.
 
Söndagen blev ännu lugnare, bortsätt från en snabb handling.
 
Förresten så har vi börjat dra på Emil kalsonger här hemma nu. Vi tycker att det är dags nu eftersom att han hittills alltid gått med blöja och inte visat minsta lilla tendens till att bry sig om toaletten. Men nu försöker vi på riktigt. En hel del tjatande och lite olyckor blir det, men vi hoppas på att det släpper snart :)
 
Idag fick Emil även byta avdelning på dagis - igen. Men allt hade gått bra och jag hoppas att han är lite sugen på att gå dit imorgon igen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0