Leos lekland, affektkramp och grävmaskin

I förrgårkväll så fick Ellie en släng av den "kära" affektkrampen eller vad det nu heter. Hon gick och bar omkring på en ren blöja i väntan på att vi skulle byta till den inför natten. Helt plötsligt så tog Emil blöjan i från henne (varför vet jag dock inte ;)) och hon blev superarg/ledsen, hon skrek rätt ut och vi sa direkt åt Emil att ge tillbaka blöjan såklart. Han kastade den till henne och i samma veva ser vi på Ellie att hon bara "skriker ljudlöst", alltså att hon nu istället försöker andas men helt enkelt har slut på luft.
 
Hon står upp, så helt handlöst faller hon rakt bak med huvudet först ner i golvet. Allt detta hände alltså på bara några sekunder, för både jag, Sebbe och Emil stod i köket bara tre meter i från henne.. Men jag var där direkt och lyften upp henne och blåste henne lite lätt i ansiktet - snabbaste sättet att få henne att vakna till igen. Då snurrar ögonen runt lite och tillslut vaknar och till och gallskriker. Ja, detta är helt klart den enda gången man faktiskt blir glad över att höra sin lilla gråta.
 
Såklart så var det jäkligt hemskt att se henne falla handlöst med huvudet först i golvet, men som tur var så är ju ändå dessa parketgolv ganska lindriga. Emil blev nog väldigt skärrad han med för han sa inte ett ljud på jättelänge och när han väl skulle säga något så typ viskade han.. Svårt att förklara för en 3½ åring varför det blev som det blev också, men man får försöka så gott det går.
 
Senare på kvällen så vaknade hon ledsen och då hade hon såklart åkt på feber.. Var bara att ge Alvedon och sen höll natten i gång på ett eller annat sätt (alarm för att kittla under foten efter smällen och sen vaknade hon även av sig själv och var ledsen några gånger så..)
 
Men sen dagen efter (igår) var hon pigg och feberfri igen, så vi hoppade in i bilen och mötte upp John vid Leos Lekland. Åh så glada barnen blev! Detta var ju första gången som Ellie faktiskt kunde vara med och springa runt och leka själv, och som hon njöt! Hon sprang och sprang och skulle klättra på allt, plus på det så älskade hon rutschkanorna. Efter lite lunch så la jag henne så hon fick sova en sväng och Emil fick all uppmärksamhet för en stund.
 
Sen kom även mamma och Robert förbi och lekte ett tag (då var Ellie åter vaken igen) innan vi sen rullade hemåt igen. När vi kom hem så la sig Ellie på soffan direkt och låg där resten av eftermiddagen, för då hade minsann febern smugit sig på igen. Men efter lite Alvedon var hon pigg nog att spana in när det kom en lastbil och lastade av en grävmaskin till oss. En helt perfekt dag för dom små helt enkelt ;)
 
Emil hade turen nog också att få köra lite med pappan efter att Ellie hade somnat. Så han var nog gladast av alla.
 
Idag har vi haft en lugn dag. Ellie har varit feberfri ett tag, med efter middagsvilan så kom den tillbaka och efter det låg hon däckad på soffan. Sov eller tittade på tvn var allt hon gjorde. Men nu ligger hon i alla fall i sin säng och sover istället. Ja, Emil också då såklart.
 
Jag ska nog ta och göra detsamma jag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Säg vad du vill säga:

Trackback
RSS 2.0